În anii '60, alergarea nu era văzută ca un sport sau ca un hobby. Nu existau mulți adidași de alergare pe piață, iar cei care se apucau de alergat erau adesea considerați tocilari sau studenți. Tot în această perioadă a început să se scrie povestea iconicilor adidași Nike Waffle. Brandul Nike era la început la acea vreme, concentrându-se pe distribuția de pantofi de alergare, în timp ce fondatorii săi Bill Bowerman și Phil Knight conduceau echipa de cros a universității. La începutul anilor 1970, când echipa de cros de la Hayward Field a trecut de la pistele de cimentul la suprafețe artificiale, Bowerman căuta pantofi potriviți pentru diferite tipuri de suprafețe. A găsit inspirație la un mic dejun cu vafe, ceea ce l-a condus la ideea de a folosi o textură de vafe pentru talpă.
>Călăușii de tenis cu talpă unică au fost introduși pe piațăîn 1973, au prezentat performanțe excelente pe o varietate de terenuri și puteau absorbi șocurile, protejând articulațiile alergătorilor. Au fost primii pantofi atletici cu o astfel de talpă inovatoare de inspirație waffle. Primul model fabricat în Japonia a avut o parte superioară din nailon și a fost extrem de popular. A urmat o versiune din pânză numită Waffle Racer. Treptat, au fost aduse alte îmbunătățiri adidașilor, iar talpa gofrate originală a început să fie folosită și la alte produse Nike. În timp, acești adidași au devenit favoriții jucătorilor de fotbal american.
>.Nike a produs, de asemenea, o ediție limitată de 12 perechi de Nike Waffle pentru atleții olimpici, o pereche nefolosită devenind cel mai scump adidaș din lume. Istoria acestor pantofi este fascinantă și combină atât confortul, cât și stilul - un argument puternic pentru a-i adăuga în colecția ta.
>Piele întoarsă (velur): un material cu aspect de catifea obținut prin șcămoșarea pielii pe partea interioară. Velurul este mai puțin predispus la deteriorare decât năbucul.
Sintetic: spre deosebire de textil, fibrele sintetice sunt mai puternice, mai durabile, și se usucă rapid.
Cauciuc: un material ușor de întreținut, apreciat mai ales pe vreme ploioasă.